Edelstenen ring – van alle tijden
Voor wie van ringen houdt, mag een edelstenen ring niet ontbreken in de ringencollectie! Een ring met edelstenen is aan de ene kant mooi klassiek, want dergelijke ringen worden al eeuwenlang gedragen: er zijn legio oude schilderijen van koning en koninginnen met de prachtigste mantels om hun schouders en gouden ringen met robijnen of smaragden […]

edelstenen ring

Voor wie van ringen houdt, mag een edelstenen ring niet ontbreken in de ringencollectie! Een ring met edelstenen is aan de ene kant mooi klassiek, want dergelijke ringen worden al eeuwenlang gedragen: er zijn legio oude schilderijen van koning en koninginnen met de prachtigste mantels om hun schouders en gouden ringen met robijnen of smaragden om hun vingers. Anderzijds worden ringen met edelstenen ook in deze tijd nog door veel mensen gedragen en zijn ze allang niet meer voor behouden aan leden van het koningshuis en de aristocratie!

Naar hartenlust combineren

Een edelstenen ring is op allerlei verschillende manieren te combineren, afhankelijk van het gebruikte metaal en de steen die op de ring zit. Een gouden ring met bijvoorbeeld een granaat of een robijn is klassiek en staat mooi bij zwart en stoffen als velours en wol, waar een zilveren ring met een turkoois juist zomers is en goed past bij andere felle kleuren. Een ring met edelstenen kan heel chique staan, aangezien echte edelstenen nogal kostbaar zijn en mensen edelstenen dus associëren met rijkdom. Maar een ring met een steentje past ook heel goed bij een boho-look of een wat eclectische outfit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een mooi aandenken

Een ring kan een heel mooi aandenken zijn om een bepaalde gebeurtenis te markeren. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk een verlovingsring, van origine een simpele gouden of zilveren ring met één steentje – of een grote diamant, natuurlijk. Er zijn echter ook allerlei andere gelegenheden te bedenken waarop je iemand een ring cadeau kunt doen: ouders kunnen hun dochter bijvoorbeeld een edelstenen ring geven voor haar 18de verjaardag, om te vieren dat ze volwassen wordt, maar tien jaar vriendschap is bijvoorbeeld ook een hele goede reden om een vriendin een ring te geven. Zo wordt de ring een prachtig symbool voor vriendschap of liefde en weet iemand hoeveel zij of haar voor een ander betekent.

Leave a Reply