Verschillende diensten op het gebied van zorg
In Noord-Brabant kun je op verschillende manieren zorg krijgen. Zo kun je denken aan psychologische hulp maar er wordt ook ouderenzorg aangeboden in Noord-Brabant. Wanneer je een dagje ouder bent, is het fijn wanneer er iemand langs komt om jou de juiste zorg te bieden. Zo kan er thuiszorg worden geregeld. Ook is er een […]

zorg noord-brabant

In Noord-Brabant kun je op verschillende manieren zorg krijgen. Zo kun je denken aan psychologische hulp maar er wordt ook ouderenzorg aangeboden in Noord-Brabant. Wanneer je een dagje ouder bent, is het fijn wanneer er iemand langs komt om jou de juiste zorg te bieden. Zo kan er thuiszorg worden geregeld. Ook is er een aanbod van intramurale zorg voor wanneer dit nodig is. Deze vorm van zorg wordt aangeboden wanneer je meer dan 24 uur in een ziekenhuis bent opgenomen. Wanneer je hier meer dan 24 onafgebroken ligt, wordt dit intramurale zorg genoemd. De betekenis van intramuraal is dat je binnen de muren wordt geholpen.  

Wat houdt intramurale zorg verder in?

Er kunnen allerlei aandoeningen denkbaar zijn waarbij je intramurale zorg in Noord-Brabant nodig bent. Hierbij kun je denken aan diabetes, longaandoeningen of hartaandoeningen. Verder kan het ook zijn dat je in een situatie terecht bent gekomen waarbij je niet langer thuis kunt blijven. In dat geval kan er ook intramurale zorg worden aangeboden. Intramurale zorg kan tijdelijk worden gegeven maar kan ook permanent zijn. Nadat je intramurale zorg hebt gehad kan er worden overgegaan naar een ander type van zorg. Wanneer je voor een bepaalde periode hebt gerevalideerd, mag je daarna weer naar huis toe. Dan kan er worden overgegaan op thuiszorg. Soms is het beter dat je in een zorginstelling blijft wonen. Het hangt erg af van je gezondheid welke optie het beste aansluit.  

Extra zorg ontvangen bij intramurale zorg

In sommige gevallen is intramurale zorg niet voldoende en wil je extra zorg inkopen. Een kapper of een medisch pedicure zit eigenlijk nooit bij de basiszorg in begrepen. Je kunt dan aanvragen of er extra zorg mag komen. Op die manier kun je worden geknipt in het ziekenhuis of verzorgingshuis waar je verblijft. Dit is dan een aanvulling op de intramurale zorg die je ontvangt. Ook kun je aanvragen om iemand met een gespecialiseerde achtergrond langs te laten komen.

Leave a Reply