Op safari naar Botswana
Wie van avontuur, uitdagingen en fascinerende natuur houdt moet zeker op safari naar Botswana, een van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika. Toeristisch Botswana kende de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. Het land is goed bereikbaar en biedt uitstekende mogelijkheden, vooral voor liefhebbers van (ongerepte) natuur, fauna en flora. En ook niet onbelangrijk: Botswana is een […]

Safari botswana

Wie van avontuur, uitdagingen en fascinerende natuur houdt moet zeker op safari naar Botswana, een van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika. Toeristisch Botswana kende de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. Het land is goed bereikbaar en biedt uitstekende mogelijkheden, vooral voor liefhebbers van (ongerepte) natuur, fauna en flora. En ook niet onbelangrijk: Botswana is een veilige en betrouwbare vakantiebestemming. Een Botswana Safari weet iedereen te boeien. De Victoria Falls zijn een van de grootste watervallen ter wereld die je tijdens een rondreis door Botswana zeker moet bezoeken. Ze zijn maar liefst honderd meter hoog en 1700 meter breed. De brug over de watervallen is een van de meest populaire bestemmingen voor bunge jumpers. Met een oorverdovend lawaai kletteren er miljoenen liters water per seconde naar beneden. De opspattende watermist reikt tot meer dan 400 meter hoog en is merkbaar tot wijd in de omgeving.

De Kalahari woestijn

Is een van de grootste en oudste woestijnen wereldwijd wordt in Genesis beschreven als de Hof van Eden. Wildlife spotters komen er beslist aan hun trekken. Voor een woestijn regent het hier relatief veel en regelmatig. De Kalahari woestijn heeft een oppervlakte van maar liefst 500000 vierkante kilometer en strekt zich uit van oostelijk Namibië naar noordelijk Zuid-Afrika, het oosten van Oost- Namibië tot West- Zimbabwe.

De Okavango Delta

Dit uitgestrekt moerasgebied vind je in Noord- Botswana en kent zelfs geen wegen. Een safari doe je er dus al lopend of in kleine bootjes. Met een beetje geluk maak je er kennis met buffels, olifanten, leeuwen en zelfs neushoorns.

Kamperen op een eilandje

  Je kunt dit gebied per vliegtuig verkennen en kamperen op een van de vele kleine eilanden in 's werelds grootste binnenlandse delta. Je hebt er geen stromend water en elektriciteit. Het kampvuur beschermt je 's nachts tegen wilde dieren. Deze groene delta verkennen doe je bij voorkeur 's ochtends, al wandelend. Je maakt er kennis met gnoes, olifanten, springbokken en zebra's. Hou je van rust, natuur en fascinerende ontmoetingen? Dan is een Rondreis Botswana iets voor jou.

Leave a Reply