Klankschaaltherapie voor rust en ontspanning
Klankschalen zijn ronde potten, vaak uit metaal. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in landen zoals Tibet, Nepal, China en Japan vooral  om voedsel in te bewaren en uit te eten, bij allerlei rituelen zoals bij offers en begrafenissen en als muziek of meditatie-instrument. Ze zijn vervaardigd uit goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin. […]

 Klankschaaltherapie

Klankschalen zijn ronde potten, vaak uit metaal. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in landen zoals Tibet, Nepal, China en Japan vooral  om voedsel in te bewaren en uit te eten, bij allerlei rituelen zoals bij offers en begrafenissen en als muziek of meditatie-instrument. Ze zijn vervaardigd uit goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin. Door de combinatie van metalen en frequenties ontstaan meerkleurige klanken, rijk aan natuurtonen. Klankschalen zijn er in allerlei afmetingen, ieder met hun specifiek geluid. Ben je op zoek naar je eerste klankschaal? Kies er dan een waar je je goed bij voelt. De klanktherapie of klankmeditatie is voor iedereen geschikt die zoekt naar rust en ontspanning.

De behandeling

Tijdens een behandeling lig je op een massagetafel met klankschalen op en om je lichaam. Die worden zacht beroerd met een klopper. Dat ontspant en maakt vele slaperig. Klankschalen zijn vooral rijk aan boventonen. Tijdens een behandeling werken de trillingen tot diep in je lichaam. Water is het belangrijkste bestanddeel van je lichaam. Als gevolg van de trillingen die de klankschalen veroorzaken gaat dat water in ons lichaam bewegen. Zo worden al je lichaamscellen zachtjes gemasseerd. Dat veroorzaakt rust en ontspanning. Ontspanning is uitstekend tegen vermoeidheid en stress. Onderzoeken aan zowel het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Californië Institute of Human Science’ tonen aan dat geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben. Ontspanning zorgt voor een betere bloedcirculatie en doorbloeding. Dat zuiver op zijn beurt je lichaam van alle giftige afvalstoffen en brengt je weer in evenwicht.

Voor wie?

Deze therapie is geschikt voor iedereen die die ontspannen en tot rust komen. Als je vaak last heeft van epilepsie, een pacemaker draagt ​​of zwanger bent, laat je best geen klankschaalmassage uitvoeren. Deze therapie is wél geschikt bij:
  • Stress
  • Depressie
  • burn-out
  • ADHD, ADD, Hoogsensitief
Zoek je al lang maar tevergeefs naar rust en ontspanning? Of lijd je aan een van bovenstaande klachten. Dan kan de klankschaaltherapie je wellicht helpen.

Leave a Reply