Homeopathie Utrecht
  Een homeopaat is iemand die jou op alternatieve wijze van je klachten kan verlichten of volledig verhelpen. De meeste mensen besluiten naar de homeopaat te gaan als ze hebben gemekt dat de reguliere geneeskunde hun niet verder kan helpen. Een homeopaat helpt jou doormiddel van gespreksvoering, natuurlijke midellen en andere technieken. Overweeg jij ook […]

homeopatie utrecht

  Een homeopaat is iemand die jou op alternatieve wijze van je klachten kan verlichten of volledig verhelpen. De meeste mensen besluiten naar de homeopaat te gaan als ze hebben gemekt dat de reguliere geneeskunde hun niet verder kan helpen. Een homeopaat helpt jou doormiddel van gespreksvoering, natuurlijke midellen en andere technieken. Overweeg jij ook om een keer een afspraak te maken bij een praktijk voor homeopathie in Utrecht? Lees in dit blog wat het voor jou kan doen.  

Stimuleren van je zelfhelende vermogen

  Een belangrijk verschil tussen de reguliere geneeskunde en homeopathie is dat er bij homeopathie de nadruk wordt gelegd op het stimuleren van jou eigen kracht jezelf te kunnen helen. Hierbij wordt inspiratie opgedaan uit de natuur, waar alles zichzelf ook kan genezen. Je krijgt geen medicijnen zoals je die van de huisarts zou krijgen. Je krijgt enkel lage dosissen van natuurlijke middelen die jou lichaam eraan herinneren zichzelf beter te kunnen maken.  

Holistische behandelmethode

  Een homeopaat kijkt niet alleen naar je klachten op zichzelf, maar kijkt naar je gehele totaal plaatje. Heb je bijvoorbeeld veel stress in je leven, dan kan dit je klachten ook enorm verergeren. Als je lekkerder in je vel zit, zal je minder snel last van je lichaam hebben. Ook gezonde voeding en voldoende beweging speelt een belangrijke rol. Zo gaat de homeopaat met jou in gesprek en aan de hand daar van kijken welke dingen je in je leven zou kunnen veranderen om van je klachten af te komen.  

Zachte, veilige behandeling

  Naar de homeopaat gaan kan eigenlijk nooit kwaad. Er zijn vrijwel geen risicofactoren. Als je al lang rond loopt met je klachten en graag een keer verder wil kijken, kan het dus nooit kwaad om naar de homeopaat te gaan. Het kan soms al genoeg zijn om een keer echt gehoord te worden door een behandelaar. Een homeopaat is iemand die je klachten niet in een hokje plaatst, maar jou echt observeert en behandeld als geheel.  

Leave a Reply