Het werk van een loopbaancoach
Situaties waarbij de loopbaancoach in Amsterdam kan ondersteunen, zijn zeer variërend van aard. Het kan bijvoorbeeld gaan om een situatie waarbij je niet weet wat je er mee aan moet. Misschien wil je betere prestaties leven of wil gaan werken als ZZP’er. Dit zijn allemaal vragen waar de loopbaancoach in Amsterdam ondersteuning bij kan bieden. […]

Loopbaancoach Amsterdam

Situaties waarbij de loopbaancoach in Amsterdam kan ondersteunen, zijn zeer variërend van aard. Het kan bijvoorbeeld gaan om een situatie waarbij je niet weet wat je er mee aan moet. Misschien wil je betere prestaties leven of wil gaan werken als ZZP’er. Dit zijn allemaal vragen waar de loopbaancoach in Amsterdam ondersteuning bij kan bieden. Een loopbaancoach kan verschillende specialisaties hebben. Zo kan een loopbaancoach gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met hoog gevoeligheid. Een andere focus van een loopbaancoach kan burn-out re-integratie zijn. Hieronder worden deze twee specialisaties toegelicht.  

Het begeleiden van hoog sensitieve personen

Hoog gevoelige mensen kunnen behoefte hebben aan coaching afgestemd op de werking van hun brein. De loopbaancoach in Amsterdam geeft hoog gevoelige mensen tools die ze kunnen inzetten om het dagelijkse leven wat makkelijker te maken. Hierbij kun je denken aan yoga of sporten. Het doel is dat je leert omgaan met valkuilen die je tegenkomt in je werk en dat je niet meer zo snel uit balans wordt gebracht. Doordat hoog gevoelige mensen de hele dag heel veel prikkels verwerken zijn, kan dit erg vermoeiend zijn. Dit kan daarom eerder leiden tot een burn-out. Door het inzetten van coaching hoeft het niet zo ver te komen.  

Coaching bij burn-out re-integratie

Wanneer je een burn-out hebt gehad is het belangrijk om niet in een keer weer te beginnen met je baan. Je moet namelijk over de juiste middelen beschikken om niet weer in een burn-out te raken. Zo moeten er misschien een aantal zaken worden aangepast in je werkende leven. Het is ook belangrijk dat je werkgever of de manager de oorzaken analyseert waarom een werknemer in een burn-out is geraakt. In samenspraak met een coach kun je een re-integratieproces opstellen. Op deze manier versterk je de kans dat je weer vertrouwen en motivatie herwint en met plezier naar je werk kunt gaan. Collega’s en managers kunnen hierbij ook een helpende hand bieden.

Leave a Reply