Haptonomie maakt je via aanraking weer bewuster van je gevoelens
Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie, waarbij een haptonoom je weer in contact brengt met je gevoelens door middel van aanrakingen. Bij aanrakingen voel je wanneer je blokkeert. Dit is ook het doel van deze therapie.  De aanraking van de therapeut doet vaak wonderen. De therapeut wilt je zo verduidelijken op welke manier je met je […]

Mensendieck Amsterdam

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie, waarbij een haptonoom je weer in contact brengt met je gevoelens door middel van aanrakingen. Bij aanrakingen voel je wanneer je blokkeert. Dit is ook het doel van deze therapie.  De aanraking van de therapeut doet vaak wonderen. De therapeut wilt je zo verduidelijken op welke manier je met je leven, je problemen en je ongemakken omgaat.

Met welke problemen naar de haptonoom?

De Haptonoom behandelt zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Via een kennismakingsgesprek probeert hij of zij inzicht in je problemen te krijgen. Eens die duidelijk zijn wordt een behandelingsplan op maat opgesteld. De meest voorkomende klachten waarmee we een beroep doen op de haptonoom zijn:
 • Angst, onrust en onzekerheid
 • Verhoogde prikkelbaarheid
 • Relatieproblemen
 • Minderwaardigheidsgevoel
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Problemen met je functioneren, zowel professioneel als sociaal
 • Het verwerken van trauma's bij verlies, overlijden of ziekte

Lichamelijke problemen

In de haptonomie staan gevoelens centraal. Dat betekent zeker niet dat je met je lichamelijke klachten de haptonoom niet kunt opzoeken. Lichamelijke klachten waar deze therapeut wel raad mee weet zijn:
 • Hoofdpijn en spanningshoofdpijn
 • Nekpijn en- of schouderpijn
 • Slaapproblemen
 • Concentratiestoornissen
 • Hyperventilatie
 • Vermoeidheid
 • Spijsverteringsproblemen en maagklachten

Behandeling

Je uiteindelijke diagnose is de basis van je behandelingsplan op maat. Met aangepaste oefeningen worden je problemen aangepakt. Het contact met de therapeut is daarbij essentieel. De therapeut probeert je zo meer bewust te maken van je verborgen emoties. Alle obstakels worden verwijderd. Hoe bewuster je wordt hoe beter je in je vel gaat voelen. Naast een grotere beleving ligt de focus meer en meer op diegenen die je echt met je omgeving verbinden. Haptonomie maakt je bewuster van je gevoelens en hoe je je echt voelt. Dat is dan weer positief voor je manier van communiceren. Woon je in de regio Amsterdam en zie je wel wat in deze haptonomie om je aanslepende klachten op te lossen? Dan staan de therapeuten van Mensendieck Amsterdam voor je klaar.

Leave a Reply