Behandeling voor trauma’s: EMDR therapie
Een EMDR behandeling in Tilburg helpt bij de verwerking van trauma’s. Het is een wetenschappelijk bewezen therapie. In het Engels betekent EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent dat je door je ogen op een bepaalde manier te bewegen, trauma’s kunt verwerken. EMDR in Tilburg is bedoeld voor mensen die het gevoel hebben in […]

 EMDR Tilburg

Een EMDR behandeling in Tilburg helpt bij de verwerking van trauma’s. Het is een wetenschappelijk bewezen therapie. In het Engels betekent EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent dat je door je ogen op een bepaalde manier te bewegen, trauma’s kunt verwerken. EMDR in Tilburg is bedoeld voor mensen die het gevoel hebben in cirkeltjes te lopen en niet weten hoe ze verder moeten. Ook kan EMDR ondersteunend werken in het tegengaan van angsten. Waarschijnlijk zit er iets in je onderbewuste waardoor deze angsten steeds terugkomen. Met EMDR worden deze gebeurtenissen alsnog verwerkt zodat de gebeurtenis een minder prominente rol speelt in je dagelijkse leven.  

Reflexzone therapie als alternatief voor EMDR

Reflexzone therapie kan net als EMDR ondersteunend zijn bij het verwerken van trauma’s of nare gebeurtenissen uit het verleden. Het werkt alleen op een totaal andere manier dan EMDR. Wel is het doel van de therapie hetzelfde: namelijk jou verlossen van je klachten. Reflexzone therapie werkt als volgt. Je moet je voorstellen dat er allemaal energiebanen door je lichaam lopen. Dit worden ook wel meridianen genoemd. Wanneer de energie in je lichaam goed doorstroomt ben je helemaal in balans. Wanneer er op sommige punten in de meridianen energieblokkades ontstaan, kun je klachten gaan ontwikkelen. Door bepaalde punten in je lichaam te masseren, bijvoorbeeld je handen of voeten, kunnen de klachten worden verholpen. De bedoeling is om de onderliggende meridiaan te stimuleren waardoor de energie in je lichaam weer in balans wordt gebracht. Hierdoor heb je minder last van klachten als een prikkelbare darm of migraine.  

Een energetisch lichaam zonder klachten

Sommige mensen denken dat reflexzone therapie pijnlijk kan omdat er gebruikt wordt gemaakt van stevige massagetechnieken. Maar het tegendeel is waar. Het helpt juist om je meer te ontspannen in het hier en nu. Drukpunten in je lichaam worden namelijk weg gemasseerd waardoor je jezelf na een sessie meer ontspannen voelt. Het lichaam kan hier dus veel baat bij hebben.

Leave a Reply