Baby clothes made of organic material
Organic baby clothes zijn gemaakt van biologische en natuurlijke stoffen. Natuurlijke stoffen kreuken minder snel en drogen ook sneller. Verder zijn natuurlijke stoffen niet giftig voor de gezondheid van je baby. Hier is in het productieproces rekening mee gehouden. De kleding heeft een goede pasvorm en ademt beter dan kleding van niet-biologische oorsprong. Daarbij voelen […]

Organic baby clothes

Organic baby clothes zijn gemaakt van biologische en natuurlijke stoffen. Natuurlijke stoffen kreuken minder snel en drogen ook sneller. Verder zijn natuurlijke stoffen niet giftig voor de gezondheid van je baby. Hier is in het productieproces rekening mee gehouden. De kleding heeft een goede pasvorm en ademt beter dan kleding van niet-biologische oorsprong. Daarbij voelen de stoffen comfortabel aan doordat biologisch katoen zacht aan voelt aan de huid. De doelstelling van biologische kinderkleding is dat het comfort biedt voor je kind, geld bespaart en voor minder afval zorgt. De kleding is zo ontworpen dat het past bij verschillende seizoenen. Er is voor gekozen om tijdloze en kwaliteitsvolle kleding te ontwerpen. Ook is de kleding vrij elastisch zodat het gemakkelijk aan te trekken is.  

Voordelen van organisch materiaal

Organic baby clothes zijn op natuurlijke wijze en met respect voor de natuur verkregen. Dit betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt en geen dieren worden misbruikt. De term organisch komt overeen met duurzaam en ecologisch. Milieuvriendelijke producten zijn niet schadelijk voor de leefomgeving waarin ze worden geproduceerd. Ook gaat biologische kleding langer mee in vergelijking met niet-biologische kleding. Hierdoor hebben ze een minder negatieve impact op het milieu. Verder verliezen ze hun vorm of kleur niet tijdens het wassen. Je kunt de kleding daarom weer doorgeven aan het volgende kind. Een voorbeeld van organisch materiaal dat veel wordt gebruikt in babykleding is biologisch katoen.  

Organisch katoen kenmerken

Biologisch katoen is katoen dat is geproduceerd en gecertificeerd volgens biologisch landbouwnormen. Hierdoor ondersteunt de productie de gezondheid van de grond en het gezond houden van ecosystemen. In de biologische katoenteelt wordt het gebruik van giftige chemicaliën of GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen) niet toegestaan. In plaats daarvan heeft de biologische katoenteelt de levenskwaliteit van alle betrokken bij het productieproces van katoen hoog in het vaandel staan. Op die manier wordt er ingezet op het beste voor iedereen, namelijk voor de boer, de kledingproducent, je kind en voor de aarde.

Leave a Reply